Ook tijdens deze corona crisis zitten wij bij Bandwerk niet stil. Naast het realiseren van fantastische projecten voor onze klanten streven we om onze eigen producten continu te verbeteren. Nu hebben wij van onze Bandwerkplusgebruikers verschillende wensen gehoord voor onze afbeeldingen module, dus tijd voor een update.

De eerste grote update is de vernieuwde uitstraling van de afbeelding module, deze sluit nu namelijk aan bij de nieuwe huisstijl van Bandwerk. Ook hebben we de preview van de afbeeldingen groter gemaakt, zo is het makkelijker om te zien welke afbeeldingen je geüpload hebt.

Om te zorgen dat je website goed vindbaar is op het internet is het belangrijk dat er zo veel mogelijk informatie wordt verstrekt aan de zoekmachines. In een eerdere update hebben we het mogelijk gemaakt om in Bandwerkplus paginaomschrijvingen, keywords en titels toe te voegen die de zoekmachine kan lezen. Dit hebben we nu ook aan de afbeeldingen module toegevoegd met een "titel" veld. Dit titel veld is bestemd om een korte omschrijving van de afbeelding toe te voegen zodat de zoekmachine snapt wat er op de afbeelding staat.

“Zorg dat je afbeeldingen ook kunnen worden gevonden.”

Hoe beter deze titel is beschreven, hoe beter de zoekmachine dit jouw website laat zien in de zoekresultaten. Als je bijvoorbeeld een foto van een rode teddybeer upload is het minder relevant om deze de titel "knuffel" te geven dan "rode teddybeer". Voor deze titel geldt dus: hoe specifieker, hoe beter.

Een andere update die wij hebben toegevoegd is het sorteren van de afbeeldingen die je hebt geüpload. Het is nu mogelijk om de volgorde van de afbeeldingen in de afbeeldingmodule te beïnvloeden. Aan de rechterkant van iedere afbeelding staan twee pijltjes om de afbeelding één plek naar boven of naar beneden te verplaatsen. Als je tussen die twee pijltjes in op de balkjes klikt, kan de afbeelding naar boven of beneden worden versleept om deze op de juiste plaats te krijgen.

Ten slotte is de afbeelding uploader aangepast, het is hier nu mogelijk om door "drag-and-drop" functionaliteit om een afbeelding van je computer naar de afbeeldinguploader te slepen. Wil je toch het reguliere selectieschermpje gebruiken, klik dan in het blauwe vlak om deze te openen.

Vanaf vandaag is de vernieuwde afbeeldingmodule te gebruiken voor alle gebruikers van Bandwerkplus. Loop je toch tegen problemen aan? Dan zijn wij te bereiken via 0548 - 54 26 72 en info@bandwerk.nl.


Uitleg eenvoudig uploaden, alt-teksten en volgorde bepalen van afbeeldingen in Bandwerkplus

 

WIE?

Loromeij-Goor bv

BRANCHE?

Bekijk project

Loromeij-Goor bv

Ontmoet ons team.

Kom ons versterken!

Ineke
Ooms

Boekhouding

Maikel
Velt

Copywriter / SEO specialist

Arco
Voortman

Grafisch stagiair

Demiën
Drost

Developer

Hans
van der Stouw

Merkgever

Maud
Beltman

Grafisch stagiair

Mark
Schotman

Developer

Kevin
Bokdam

Grafisch vormgever