Een webapplicatie: altijd en overal aanpassingen kunnen doen aan online uitingen

Wil je altijd en overal aanpassingen doen aan online uitingen, dan is kun je het beste een webapplicatie (laten) maken. Een webapplicatie is een stuk computersoftware in de vorm van een interactieve website. Het programma draait op het internet en is te bereiken via een webbrowser. Het verschil tussen een website en webapplicatie zit hem in het doel van de toepassing. Bij een website is het voornaamste doel om informatie over te brengen, bij een webapplicatie is dit interactie. Bij een website lees je de teksten en klik je door de website. Bij een webapplicatie kun je de tekst inzien, aanpassen en/of verrijken. 

Dankzij een centrale database en gegevensopslag, is een webapplicatie overal te gebruiken waar je internet hebt. Je hoeft geen speciale software te installeren. Een gebruiker dient eerst in te loggen in een webserver om een sessie te kunnen starten. De sessie zorgt er dan voor dat de gebruiker alleen de gegevens te zien krijgt die voor hem of haar van toepassing zijn. Je kunt verschillende rollen aan verschillende gebruikers meegeven. 

Het bekendste voorbeeld van een webapplicatie is een contentmanagementsysteem (CMS). Hiermee kun je overal waar je internet hebt, aanpassingen doen aan je website. Er zijn echter veel meer en sterk uiteenlopende doeleinden te bedenken voor webapplicaties. Enkele voorbeelden: intranet, CRM, webmail, projectmanagement, administratiesoftware en klantencontactapplicatie. 

Het is goed om eerst het doel van je communicatie-uiting helder te hebben. Hier kunnen we je goed bij helpen. Hebben we dit inzichtelijk, dan gaan we kijken wat we nodig hebben om dit doel te halen. Of het nu een website is of een webapplicatie of een combinatie. Hier gaan we vervolgens mee aan de slag.

Webapplicatie

Bij deze succesverhalen hebben we dit toegepast

Ontmoet ons team.

Kom ons versterken!

Sven
Lammertink

Stagiair Software Developer

Kevin
Bokdam

Grafisch vormgever

Joanne
Averesch

Afstudeerder Creative Business

Maud
Beltman

Grafisch vormgever

Arco
Voortman

Facilitair medewerker

Mark
Schotman

Developer

Tristan
ter Harmsel

Afstudeerder Software Developer

Hans
van der Stouw

Merkgever

Ineke
Ooms

† 12 maart 2023

Aaron
Kahraman

Afstudeerder Software Developer

Maikel
Velt

Copywriter / SEO specialist

Saskia
van der Stouw

HR en boekhouding

Wiljan
van Dalen

Developer